Ware onontdekte parels

verstopte-parels-vrwn

Met 510 miljoen vierkante meter aardoppervlak en 7,3 miljard bewoners kan het zo maar zijn dat er landen bestaan waarvan je nog nooit gehoord hebt. Van die verborgen parels die nog niet overspoeld worden door het massa toerisme. Ga mee op ontdekkingsreis door al het moois dat de aarde te bieden heeft.

Paradijselijke stranden

Bezoek eens de eilandennatie Antigua en Berbuda gelegen in de oostelijke Caraïben. Hier kan de liefhebber van watersport zijn hart ophalen want je kunt hier prachtige zeiltochten maken en de onderwaterwereld is schitterend om al snorkelend te verkennen. Ben je niet zo sportief, dan luier je met boek in een hangmat op de paradijselijke stranden. Ook het culturele aanbod zal je niet snel vervelen. 

Ongekende schoonheid

Guyana is nog zo’n onbekende parel. Het is het enige Engelstalige land in heel Zuid-Amerika. Je vindt hier een van de grootste watervallen ter wereld die maar liefst 247 meter hoog zijn. De natuur is van ongekende schoonheid en zal je adem benemen. Mocht je daar toch zijn, bezoek dan ook eens buurland Suriname, waar je optimaal van de Zuid-Amerikaanse jungle kunt genieten. 

Overal WiFi

Niue is een waar paradijs in de Grote Oceaan. Je duikt hier met walvissen in het kristalheldere water en geniet van de stilte die het eiland je biedt. Geen herrie van schreeuwende strandtenten, maar alleen jij en de rust om je heen. Niue is trouwens het eerste land ter wereld dat overal gratis WiFi aanbiedt, ideaal voor iedere digitale nomade. Een mooiere werkplek is bijna niet te vinden op deze wereld. Ook paradijselijk is de eilandengroep Tuvalu. Acht eilanden voor de Almachtige is het motto van deze eilanden. Tuvalu betekent namelijk acht eilanden, maar de archipel telt er in het echt negen. Je komt er via Sydney of Fiji. 

Voor de echte durfal

Ook ver weg van het massa toerisme zijn de Comoren. Deze eilandengroep ligt tussen Mozambique en Madagaskar. Hier vindt je de grootste krater ter wereld die bij de vulkaan Karthala behoort. Een uitzicht om van te watertanden, zo mooi. Ook op de stranden is het goed vertoeven. Hier hoef je niet te vechten om een plek op het spierwitte strand. Over vulkanen gesproken, Vanuatu is niet voor toeristen met zwakke zenuwen. Twee van ’s werelds meest actief werkende  vulkanen vind je op dit eiland en zijn open voor bezichtiging. Voor de echte durfal kun je hier ook bungeejumpen. Met als enige veiligheidsmaatregel een liaan spring ja vanaf een wiebelige toren. Wie durft!

Aanbevolen artikelen