Op reis in eigen land

nederland-vrwn

Wat is er nu leuker dan fijn vakantie vieren? En dan hoef je het helemaal niet ver te zoeken om het naar je zin te hebben. Nederland is ook prachtig en biedt vele voordelen ten opzichte van een vakantie in het buitenland.

Fietscultuur

Niks geen lange wachttijden op het vliegveld. Je stapt gewoon de auto, bus of trein in op weg naar je bestemming. Of pak eens de fiets voor een sportieve fietsvakantie. Nederland heeft niet voor niets een echte fietscultuur. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld een rondje IJsselmeer te fietsen. Of verken Zuid-Nederland eens op je tweewieler. Je komt vast op plekken waar je anders nooit gekomen was. Dat maakt het juist zo interessant. Fiets door authentieke dorpjes, wandel door prachtige natuurgebieden en onstpan in je eigen huisje. In Nederland is er zoveel te beleven.

Hoogtepunten

Nederland ontdekken is ontzettend leuk, want er is zoveel moois te zien. Maar waar moet je precies zijn? Waar is het mooi wandelen, fietsen of varen en wat voor leuke attracties zijn er te beleven in de verschillende provincies? Hierbij enkele hoogtepunten die je niet mag missen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te bezoeken, maar als je in de buurt bent, neem gerust een kijkje. In Utrecht centrum bijvoorbeeld kun je heerlijk flaneren langs de grachten en beklim je de welbekende Domtoren voor een magnifiek uitzicht over de stad. Verder biedt Utrecht vele restaurants waar je heerlijk kunt eten. 

On-Nederlands landschap

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Drenthe. Met drie nationale parken, schilderachtige dorpjes en prachtige natuurgebieden is Drenthe een perfecte provincie voor een mooie wandeling. Ook in Limburg kun je als wandelaar goed terecht. Limburg heeft een bijna on-Nederlands landschap. Wandelroutes in de zuidelijkste provincie zul je niet snel vergeten. Geen zin om te wandelen? Bezoek dan eens de stad Maastricht waar je heerlijk kunt shoppen en daarna neerploft op de vele terrassen die de stad rijk is. Als je in Overijssel bent, mag je Deventer niet overslaan. Deze oude Hanzestad staat bekend om de boekenmarkt en het Dickens Festijn, maar ook als groenste stad van Europa.

Kronkelende dijken

Wandel of fiets ook eens door de provincie Gelderland. Door het Gelders rivierengebied stromen mooie rivieren, zoals de Maas, Waal en Linge. Vanaf de kronkelende dijken heb je een fantastisch uitzicht op deze rivieren en hun uiterwaarden. Rondom Tiel zorgen de fruitboomgaarden die achter de dijken liggen voor een divers landschap.

Aanbevolen artikelen