5 redenen waarom een zonvakantie in de herfst een goed idee is

Hallo iedereen! Vandaag geef ik je 5 redenen waarom het een goed idee is om te genieten van een zonnige vakantie in de herfst. Dit jaar ben ik voor het eerst sinds jaren weer eens in het najaar op zonvakantie geweest, en ik was even vergeten hoe fijn dit is! Lezen jullie mee?

1. Voorkom een herfstdip

In de herfst worden de dagen korter en wordt het weer donkerder. Twee op de tien mensen hebben last van een  herfstdip en deze recessie kun je voorkomen door later dit jaar een zonnige vakantie te nemen. Dan krijg je de nodige vitamine D binnen en voel je je niet moe. Door onvoldoende daglicht zul je in de herfst klagen over de herfst.

2. Zomervakantie in de zon is goedkoper

Zonvakanties in de herfst zijn veel goedkoper dan in de zomer. Als je goed kijkt, scheelt het honderden euro’s in je portemonnee. Vermijd in dit geval de herfstvakantie, die veel duurder zal zijn.

3. Het koude weer ontvluchten

Nog een goede reden om in de herfst op zonvakantie te gaan, is het koude weer in Nederland ontvluchten. De herfst in Nederland is vaak vies en regenachtig. Gelukkig heb je binnen Europa nog genoeg plekken waar het +20 graden is rond oktober/november. In Griekenland was het dagelijks nog tussen de 22 en 26 graden, echt heerlijk!

4. Minder drukte

Als je in het najaar op vakantie gaat is het ook een stuk minder druk. Zelf heb ik namelijk echt een hekel aan de drukte in het hoogseizoen. Dan ben ik ook een stuk minder relaxed. In het najaar heb je alle ruimte op het strand, zijn er overal genoeg ligbedden beschikbaar en hoef je niet te wachten op een tafeltje in een restaurant, perfect!

5. Voorbereiden op de winter

Je gaat met een gerust hart de wintermaanden tegemoet, wanneer je in oktober of november nog op zonvakantie gaat. De batterij is weer opgeladen en de periode tot het voorjaar duurt ook een stuk korter. Kortom: ik kan het iedereen aanraden!

Gaan jullie weleens in de herfst op zonvakantie?

Aanbevolen artikelen