Waar let je op bij het kopen van een babynestje

Babynestjes worden steeds meer gebruikt. Het is een zachte mandje voor baby’s om in te liggen en het kan op verschillende manieren gebruikt worden. Omdat het nestje zacht en klein is, is het heel handig om mee te nemen. Vooral als je ergens op visite gaat en je baby de behoefte heeft aan een dutje. Je kindje is dan lekker dichtbij en veilig.

De vorm

Een babynestje is vaak ovaalvormig, de randen zijn opgevuld met kussenachtig materiaal en in de rand zit er een touwtje dat verstelbaar is. Hiermee kun je  het nestje aanpassen op jouw kindje. Hierdoor voelt jouw zuigeling zich geborgen en vertrouwd, als toen hij nog in de baarmoeder zat.

Waar moet je op letten

Wil jij ook graag een babynestje kopen, let dan zeker op enkele aspecten. De baby ligt met zijn rug in het nestje en zijn voetjes komen bij het deel waar de touwtjes zitten. Zijn hoofd komt dus aan de ovale kant. Ondanks de zachtheid en comfort van het nestje is het belangrijk in de buurt van je kindje te blijven. Het nestje is zeer geschikt voor kleine dutjes. Baby’s kunnen vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden gebruik maken van een nestje. Het moment ze beginnen te rollen , is het niet meer veilig. Verder is het ook goed te letten op de touwtjes. Bij sommige babynestjes zijn de touwtjes aan de buitenkant, dus buiten bereik van je baby. Let dus vooral daarop als je een babynestje wilt laten halen voor je kleintje. Ook is het belangrijk te weten dat je niet moet lopen met het babynestje als je baby erin ligt. Het nestje is namelijk heel zacht en kan daardoor inklappen.

Verschillende soorten

Een babynestje kopen is dus zeker ideaal. Er zijn verschillende soorten met diverse printjes. De prijzen variёren meestal tussen de 30 en 120 Euro. Het hangt af van het materiaal waarvan het gemaakt is. Als je een babynestje wilt kopen, let erop dat het zeker veilig is voor je baby, dat de touwtjes aan de buitenkant zijn en dat je de hoes van het nest eraf kunt halen, zodat je het makkelijk kunt wassen.

Aanbevolen artikelen