Verschillende vloeren voor in huis

Een juiste vloer is erg belangrijk voor je woning. Het bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de gehele ruimte. Kies je voor een landelijke uitstraling of voor een moderne? Er zijn genoeg keuzes, de meest populaire lichten we vandaag voor je uit.

Laminaat

Laminaat, wie kent het niet? Het is nog steeds een zeer populaire vloersoort. Qua uitstraling komt het tegenwoordig in de buurt van een houten vloer. Maar het grote voordeel is dat dit type vloer beter bestand is tegen vocht. Ook is dit type vloer veel goedkoper dan massief houten vloeren. Al kunnen dit soort vloeren ook zonder speciaal onderhoud jarenlang mee. Ondanks de ontwikkelingen kan je wel merken dat het niet massief is. Dit merk je bijvoorbeeld aan geluid en demping. Maar het grootste voordeel van dergelijke vloeren is dat ze in veel verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar zijn. Zo heb je soorten in de vorm van tegels, vergelijkbaar met natuursteen. Niet voor niets is laminaat een steeds populairdere vloerbedekking. Kiest u voor de duurdere soort, dan zult u merken dat de kwaliteit van de vloer erg goed is.

PVC vloeren

Een voordeel van PVC vloeren is dat ze een toplaag hebben die voorkomt dat er krassen of andere beschadigingen ontstaan. PVC is verkrijgbaar in verschillende diktes: 0,33 mm en 0,5 mm. De eerste is geschikt voor thuisgebruik en de tweede is geschikt voor zware projecten. Wil je tientallen jaren onbezorgd genieten van je PVC vloer, kies dan voor 0,5 mm slijtlaag!

Door de slijtlaag zijn PVC vloeren zeer duurzaam. Dit soort vloeren zijn vanwege de minimale dikte van PVC vloeren het meest geschikt voor vloerverwarming. Met directe warmtegeleiding is je huis in een mum van tijd warmer. PVC-vloeren hebben nauwelijks contactgeluid en zijn zeer stil. Geen loopgeluid en de onderburen horen u ook niet lopen. Tussen de PVC vloeren ligt een geluiddempende ondervloer met kliksysteem. Dry-back PVC-vloeren worden op de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte is voor geluid.

Houten vloeren

Ook houten vloeren zijn nog steeds populair. Dit type vloer is veel duurder dan bijvoorbeeld tapijt. Vandaar dat je het vaak ziet in herenhuizen of bedrijfspanden. Daarom worden vloeren van massief hout vandaag de dag nog steeds beschouwd als zeer luxe binnenvloeren. Dit soort vloeren gaan lang mee. Het nadeel van dit soort vloeren is echter dat ze niet erg goed bestand zijn tegen vocht. Ook moet je goed zorgen voor je vloer die uit natuurlijke producten bestaat zodat het er mooi uit blijft zien.

Uiteindelijk is de keuze aan jou welke vloer je het mooiste vindt, en welke het beste past bij jouw wensen. We hopen dat je door deze voor- en nadelen per vloersoort een beter beeld hebt gekregen!

Aanbevolen artikelen