Tips wanneer je jouw huis gaat opknappen

opknappen-huis-vrwn

Soms is het tijd voor iets anders in huis. Wil je eindelijk eens die oude badkamer vervangen, je gevel vervangen of de tuin onder handen nemen? Dan heb ik een aantal tips voor je waardoor jij en je partner de verbouwing overleven.


Voorkom ruzies

Ze zeggen niet voor niets vaak dat een verbouwing de ultieme relatie test is. De verbouwing doe je vaak samen met je partner. Vaak ontstaan daar over en weer irritaties die je eigenlijk wil vermijden. Waarschijnlijk heeft jouw partner helemaal geen verstand van interieur en wat wel of niet goed bij elkaar past. Dit is helemaal normaal. Je kunt hier boos om worden maar dan ontstaan er gegarandeerd ruzies. Beter is om het te accepteren zoals het is en er niets over te zeggen.


Een advies dat ik zou geven is plan ook tijd voor jullie twee in buiten de verbouwing om. Ga bijvoorbeeld 2 dagen in de week iets leuks doen samen. Ja de verbouwing loopt dan iets langzamer, maar het is beter voor je relatie dan alleen maar samen klussen.


Vergeet ook niet om elkaar complimentjes te geven. Je mag best trots zijn op wat jullie allemaal voor elkaar gekregen hebben. Spreek wat vaker uit naar elkaar dat jullie goed bezig zijn, dit kan zeker geen kwaad.


Wees realistisch


Ik heb veel verschillende tv programma’s gekeken waarin huizen verbouwd of opgeknapt worden. Het ding wat altijd opvalt is dat het 9 van de 10 keer niet volgens planning gaat. Wanneer er een budget is opgesteld dan wordt daar bijna nooit precies aan gehouden en de verbouwing duurt meestal langer dan gedacht. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan maar wees realistisch. Houd bijvoorbeeld rekening met een week extra tijd. Hierdoor komt het niet als verassing wanneer het project nog niet klaar is. Ook is het altijd handig om een soort nood budget achter de hand te hebben mocht er iets misgaan.


Wees ook niet bang om sommige dingen uit handen te geven. Er zijn nou eenmaal een aantal dingen die een ander beter kan doen dan jijzelf. Het scheelt je veel tijd om een professional daarvoor in te schakelen en het resultaat wordt waarschijnlijk ook beter. Dus wees niet bang om eens te zeggen: dit kan ik niet zelf, ik kan het beter aan iemand anders overlaten.


Kies voor duurzaam


Tegenwoordig wordt kunststof steeds populairder in de bouw en dat is niet voor niets. Het is onderhoudsarm en duurzaam. Je hebt natuurlijk geen zin om nu alles te vervangen met het gevolg dat het over een aantal jaar weer moet. Wanneer je nu kiest voor een kunststof gevel, heb je er in de toekomst geen omkijken naar. Hoogstens een keer een sopje om schoon te maken. De gevelpanelen zijn in wel 37 verschillende kleuren te bestellen, dus er zit altijd een kleur bij die bij jouw huis past. Deze producten kan je het beste kopen via Holland Kunststof Daar weet je zeker dat je 100% originele producten krijgt voor de beste prijs.


Met deze tips weet ik zeker dat jij en jouw partner de verbouwing overleven zonder dat jullie relatie hier onder leidt. Veel succes met opknappen!

Aanbevolen artikelen