Tips voor het aankleden van de kinderkamer

Het inrichten van de babykamer is een van de mooiste als kleine kinderen op pad zijn. U wilt niet alleen een veilige omgeving voor uw kind creëren, maar u wilt ook een mooie kamer neerzetten.. Babykamerdecoratie kan op verschillende manieren. Er is veel inspiratie. Om de stress van jou (toekomstige ouders) te verminderen, geven we je de handigste tips voor het inrichten van de babykamer. Zo kom je er achter welk meubel het beste past in je kinderkamer en welke kleur het beste bij je muren past. Met deze tips slaapt jouw kleine prins of prinsesje in een prachtige kamer.

Welke soort kamer?

Het belangrijkste om te bedenken wanneer je aan je babykamer wil beginnen, is om zonder plan erin te gaan. Ga niet als kip zonder kop alles aanschaffen en dan uiteindelijk erachter komen dat het geen geheel is en totaal geen mooie en fijne babykamer is. Ga met je partner goed nadenken over welke stijl je in je babykamer wil hebben en schrijf ideeen op een papiertje. Ga die ideeen na enkele dagen nog eens goed na en bedenk je dan welke het beste is. In dit geval kan je spullen aanschaffen die bij de stijl horen en die de kamer uniek maken en, nog belangrijker, een mooi geheel. Dat maakt de kinderkamer ook prettig voor de baby en voor jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld een muursticker kopen, maar wanneer het thema van andere spullen dieren is, zal je een dieren muursticker moeten kopen.

De meubels inrichten

​​Het meeste geld wordt meestal besteed aan meubels in de babykamer. Door de razende hormonen  vergeten mensen soms naar de toekomst te kijken. Om deze reden maken sommige zwangere ouders de fout om meubels  te kopen die tot twee jaar meegaan. Dit is natuurlijk een onnodige fout en weggegooid geld. Wanneer je begint met het inrichten van je kinderkamer, koop dan multifunctionele meubels. Dit meubel is veelzijdig inzetbaar en gaat lang mee. Denk bijvoorbeeld aan een ledikant dat meegroeit met je kind, of koop een ladekast die je later als ladekast kunt gebruiken. Een andere tip is om  basic witte meubels  te kopen die tijdloos zijn. Zo mag een wiegje pas vervangen worden als het kind toe is aan een ‘groot bed’.

De babykamer die lang meegaat

Wanneer je de babykamer zo lang mogelijk wil gebruiken, is het belangrijk om neutrale kleuren te gebruiken. Op deze manier hoef je er niet bang voor te zijn dat de muren er niet meer mooi uit gaan zien of dat je kindje de kleur niet meer leuk vindt. Je kan de kamer met de groei van je kind laten meegaan wanneer je een neutrale babykamer hebt, aangezien je dan gemakkelijk aan kan passen aan de leeftijd. In het begin wil je natuurlijk een kinderlijke kamer, maar nadat het kind ouder wordt wil je in het geval van een jongetje een stoere sfeer creëren in de kamer en in het geval van een meisje wil je een meisjesachtige sfeer creëren. Je kan met een neutrale babykamer dus uiteindelijk alle kanten op. Met deze tips kan je dus goed beginnen aan een babykamer en hoef je niet bang te zijn dat het een mislukt project wordt.

Aanbevolen artikelen