Tijd voor een nieuwe keuken

De keuken is de kloppende ziel van elk huis. Je komt samen in de keuken met je gezin of vriendinnen om te koken, te eten en verhalen te delen. Er worden herinneringen gemaakt en gedeeld. Heb jij een nieuwe keuken nodig? Het kan lastig zijn om te weten wanneer het tijd is voor een upgrade, maar er zijn een aantal redenen die erop wijzen dat het toch echt tijd is om afscheid te nemen van je oude keuken. Misschien is je keuken verouderd of beschadigd en voldoet het niet meer aan jouw behoefte en wensen. Misschien is de indeling van de keuken niet meer juist voor jouw dagelijkse bezigheden, zijn de apparaten niet meer goed of beschik je niet over voldoende opbergruimte. Het kan ook zijn dat de keuken gewoon niet meer past bij jouw stijl en persoonlijkheid

Het ontwerpen van een nieuwe keuken is enorm leuk, maar ook een lastige en belangrijke beslissing. Het moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en functioneel. Maar hoe beslis je over een nieuwe keuken? En waar haal je je keuken inspiratie vandaan?

Laat je inspireren

Het is aan te raden om eerst onderzoek te doen voordat je begint met het ontwerpen van jouw nieuwe keuken. Kijk naar verschillende ontwerpen en stijlen, maar ook naar de functionaliteit van de keuken. Denk na over de beschikbare ruimte die je hebt en hoe je deze het beste kunt benutten. Kijk ook naar welke apparaten jij nodig denkt te hebben. Er zijn veel manieren om op onderzoek uit te gaan, zoals tijdschriften, websites en sociale media. Je kunt hier veel inspiratie en ideeën op doen.

Denk goed na over welke stijl je zou willen. Wil je een moderne keuken met strakke lijnen en minimalistische details of juist een landelijke keuken met warme kleuren en veel hout? Of wil je een combinatie van deze twee? Als je van tevoren beslist welke stijl je wil aanhouden, wordt het makkelijker om beslissingen te nemen over materialen, kleuren en apparaten. 

Met deze inspiratie en ideeën kun je vervolgens een moodboard creëren. Door afbeeldingen, kleuren en materialen te verzamelen, krijg je een beter idee van wat je mooi vindt en wat niet. Dit kan op papier of online. Online zijn bijvoorbeeld Pinterest en Instagram hier goede hulpmiddelen voor. Zo krijg jij een duidelijk beeld van hoe jouw droomkeuken eruitziet.

De nieuwste trends

Geen idee waar te beginnen? Er zijn verschillende trends in 2023 die je wellicht interessant vindt. Zo gaan we op zoek naar eenheid in keukens. Eenheid tussen de keuken en bijkeuken, tussen de kleuren van de fronten, het werkblad en de accessoires. Ook worden er veel natuurlijke kleuren in dezelfde tint gebruikt. Dit zorgt voor een kalme en luxueuze uitstraling.

Een ander opvallend element van de keukentrends van 2023 is de terugkeer van kaderfronten, in een modern jasje zijn gestoken. Kaderfronten bieden een breed scala mogelijkheden doordat er veel mogelijk is met kleur en materiaal. Verder is het gebruik van lamellen structuren in de keuken een opmerkelijke trend. Dit kan op de wand worden toegepast, maar ook op de fronten van de keukenkastjes. Dit kan de ruimte optisch vergroten, door het prachtige lijnenspel in de keuken. Het wordt gezien als een stijlvolle manier om de keuken een unieke uitstraling te geven

Aanbevolen artikelen