Schoenen voor doorgezakte voeten

Passende schoenen zijn natuurlijk heel erg belangrijk. Niets vervelender dan schoenen die niet lekker lopen. Overbelasting op slechte schoenen kan zelfs lijden tot doorgezakte voeten. Wanneer je doorgezakte voeten hebt kan het een uitdaging zijn om geschikte schoenen te vinden die er ook nog een stijlvol uit zien. Gelukkig hoeft dit niet altijd lastig te zijn, we helpen je daar graag een handje bij. In onderstaand artikel lees je alles over geschikte schoenen bij doorgezakte voet.

Heb ik doorgezakte voeten?

Een doorgezakte voet herken je aan de voetholte. Wanneer je voetholten (bijna) volledig op de grond staan, zijn je voeten helaas doorgezakt. Met andere woorden: je ziet geen holle boog aan de binnenkant van je voet. Doorgezakte voeten kunnen erfelijk zijn, maar dat hoeft niet. Ook leeftijd kan een rol spelen. Doorgezakte voeten kunnen ook komen door: overgewicht, overmatig gebruik van schoenen van slechte kwaliteit (hoge hakken of platte schoenen) en reuma.

Hoe kom ik erachter welke schoenen geschikt zijn?

Nu je erachter bent gekomen dat je doorgezakte voeten hebt, vraag je je vast af wat geschikte schoenen zijn. Gelukkig heb je daar een handige pagina voor. Op allesoverschoenen vind je een heel stappenplan met alle informatie die je nodig hebt om geschikte schoenen te vinden voor jouw voeten. Daar vind je ook wat je kunt doen aan doorgezakte voeten, zo geven ze bijvoorbeeld aan dat het helpt om een steunzool te laten aanmeten. Dat zou erg effectief moeten zijn in combinatie met goede schoenen. Verder kom je er ook achter of sneakers handig zijn om te dragen..

Geschikte eigenschappen van schoenen voor doorgezakte voeten zijn onder anderen hiel versteviging, leren schoenen, een voetbed wat je er uit kunt halen, en goede ondersteuning + comfort. Neem dus zeker eens een kijkje op allesoverschoenen om een lijst te vinden van schoenen die aan deze eigenschappen voldoen en dus perfect zijn voor mensen met doorgezakte voeten.

Aanbevolen artikelen