Maak je tuin compleet met een sauna

Het liefst geniet je het hele jaar door van de tuin bij je woning. Je hebt er de ruimte om tot rust te komen, je kinderen kunnen er met hun vriendjes uit de buurt spelen en je partner heeft er een plekje voor bijvoorbeeld een moestuin. Tegelijkertijd biedt de tuin ruimte om je even terug te trekken. Kies je voor een infraroodsauna kopen of bijvoorbeeld de aanschaf van een jacuzzi, dan geldt dat niet alleen voor de zomermaanden. Ook in de winter kun je een momentje voor jezelf nemen in de sauna of spa. Er zijn tegenwoordig verschillende online partijen, waar je deze elementen voor in de tuin bestelt. De gemiddelde prijs hiervan is gedaald, wat een sauna of spa ook interessant maakt voor de tuin bij bijvoorbeeld een tussenwoning. 

Kies tussen een Finse- en infraroodsauna 

Wanneer je voor de aanschaf van een sauna kiest, heb je de keuze uit een traditionele Finse sauna en een moderne infraroodsauna. Het voordeel van een infraroodsauna ten opzichte van een Finse sauna zit onder meer in het feit, dat deze minder benauwd is; de luchtvochtigheid ligt lager. Veel mensen vinden een Finse sauna al snel te benauwd, waardoor zij op zoek gaan naar alternatieven voor ontspanning in de tuin. Een infraroodsauna kan zo’n alternatief zijn. Daarbij verbruikt een infraroodsauna vaak minder energie, doordat de temperatuur lager ligt. Een duurzame keuze! 

Geef de tuin voldoende kleur met verschillende borders 

Vaak heeft een sauna een ombouw van hout, wat qua uitstraling goed past bij het natuurlijke van een tuin. Je kunt een border tegen de sauna aan maken, die je vult met verschillende soorten klimplanten. Denk bijvoorbeeld aan hedera of de Toscaanse Jasmijn. Op deze manier verstop je de sauna enigszins, waardoor deze niet te nadrukkelijk aanwezig is in de uitstraling van een tuin. Daarbij geef je de tuin kleur bij het gebruik van een aantal borders. 

Aanbevolen artikelen