Maak je tuin compleet met deze tips

Haal nog meer uit je tuin, door voor een ontspannen loungeset te kiezen of door de tuin van enige luxe te voorzien. Denk aan een opblaasbaar zwembad of zelfs een eigen spa! In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen de inrichting van de tuin compleet te maken. Combineer een loungeset in de tuin bijvoorbeeld met een fraai buitenkleed, een parasol en een aantal vrolijke bloempotten. Vaak wordt gesteld dat het terras of bijvoorbeeld de veranda het verlengde van de woonkamer moet zijn. 

Zorg voor voldoende groen in de tuin 

Steeds vaker kiest men voor een tuin met uitsluitend bestrating. Dat is zonde! Meer groen in de tuin biedt verschillende voordelen. Niet alleen laat het je genieten van de vrolijk rondvliegende bijen en vlinders. Ook houdt het de tuin koel in de zomer. De bestrating neemt de warmte van de zon op en houdt dit vast. Daar waar dit niet geldt voor planten en bijvoorbeeld een gazon. Heb je een hond of kat? Deze zullen het heerlijk vinden, dat ze in de zomer op het gras kunnen liggen. Het is er veel minder warm voor ze, dan op het terras. 

Tip: wanneer je de borders vult met verschillende soorten planten, is het raadzaam rekening te houden met de periode waarin het groen bloeit. Je wilt ook in de herfst en bijvoorbeeld het voorjaar wat te zien hebben in de tuin. 

Kies voor een comfortabele loungeset 

Eerder las je al, dat je het terras aan kunt kleden met een mooi buitenkleed en bijvoorbeeld een loungeset. Deze tuinmeubelen worden in verschillende varianten aangeboden. Ga je voor een grote hoekbank, waar je met het hele gezin op kunt relaxen? Geef je wellicht de voorkeur aan een picknicktafel in de tuin? Of ga je voor het klassieke ligbed? Welke optie je ook kiest, ga voor kwaliteit. Je wilt voorkomen dat de tuinmeubelen al snel weer vervangen moeten worden. 

Aanbevolen artikelen