Het belang van goede sokken

Sokken zijn waarschijnlijk niet de eerste kledingstukken waar je aan denkt. De meeste mensen weten wel hoe belangrijk een fijne broek of trui is, maar onderschatten het belang van comfortabele sokken.

Welke sokken zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten sokken op de markt. In alle verschillende kleuren maar ook van verschillende materialen. Katoen wordt hierbij het meest gebruikt. Dat komt omdat katoen lang meegaat. Vaak is dit gemixt met nylon of polyester. Ook absorbeert katoen goed en isoleert het redelijk. Het nadeel van katoenen sokken is dat ze minder comfortabel zijn dan alternatieven.

Een comfortabelere optie zijn wollen sokken. Vooral tijdens de koude dagen zijn deze erg fijn. Wat wel jammer is dat de levensduur van deze sokken minder lang is, het wol slijt sneller. In de zomer kan je wollen sokken overigens ook dragen omdat ze in warmte koel blijven en in kou warm blijven, ideaal dus.

Wat steeds populairder wordt zijn bamboesokken. Deze sokken voelen naadloos aan waardoor ze erg comfortabel zijn. Dat is echter niet het enige voordeel. Bamboesokken zijn namelijk:

  • Heel zacht wat de kans op blaren verminderd
  • Het houdt je voeten koel in de zomer, maar warm in de wintermaanden
  • Ze houden je voeten droog en fris.
  • Ze zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.
  • Deze sokken zijn milieuvriendelijk.

Bamboe sokken voor manlief zijn ook beschikbaar als sneakermodel zodat de sok niet zichtbaar is. Deze sokken zijn tegenwoordig gemakkelijk en snel online te bestellen.

Duurzaam

Bamboegaren is een natuurproduct gemaakt van bamboeplanten. Het voordeel van deze plant is dat hij snel groeit met weinig water in vergelijking met katoenplanten die meer water nodig hebben. Het voordeel is dat bamboe tijdens het groeiproces geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft. Bamboe sokken zijn daarom een ​​goed alternatief voor katoen en ook nog eens duurzamer voor het milieu. Bamboe heeft ook dezelfde eigenschappen als wol. Hierdoor voelen de sokken lekker warm aan in de winter en erg koel in de zomer. Ook bekend als thermische controle.

Zoals je ziet zijn goede sokken van groot belang. Wanneer je geen goede sokken hebt loop je het risico dat je blaren gaat krijgen. Ook gaan slechte kwaliteit sokken niet lang mee en je krijgt er snel gaten in. Dat ziet er niet alleen lelijk uit, maar dat zit ook niet comfortabel wanneer er bijvoorbeeld een teen half door het gat heen komt. Als je aan ons vraagt wat de beste sokken voor jou en manlief zijn dan zouden we zeggen kies voor bamboe. Uiteindelijk is het natuurlijk wel afhankelijk van jouw wensen.

Aanbevolen artikelen