Bespaar op je zorgverzekering

We betalen allemaal zorgverzekering, maar weet jij wel of je de verzekering hebt die het beste bij je past? De goedkoopste zorgverzekeraar van vorig jaar hoeft niet op voorhand ook de goedkoopste van aankomend jaar te zijn. Naast dat de prijzen ieder jaar veranderen, veranderen de verschillende zorgverzekeraars ook hun dekking. Ook kan het zo zijn dat je zorgbehoefte is veranderd de afgelopen jaren. Allemaal redenen om nog eens te kijken naar de huidige verzekering. We leggen je graag uit hoe jij dit het beste kunt doen en hoe je de beste optie voor jezelf vindt.

Zorgbehoefte

De behoefte aan zorg is per persoon anders. Zo ben ik gelukkig al jaren niet bij de dokter geweest en maak ik ook geen gebruik van bijvoorbeeld fysiotherapie. Er zijn ook mensen die hier wel behoefte aan hebben. Zo heb je ook in bijvoorbeeld de tandarts verzekering verschillende opties. Zo kan je ervoor kiezen om 75% te laten vergoeden tot een bepaald bedrag of juist 100%. In dit geval betaal je maandelijks meer premie dus die afweging moet je zelf maken. Je zult zien dat sommige verzekeraars geen dekking in ieder ziekenhuis bieden. Uiteindelijk zoek je natuurlijk voor de beste dekking voor een juiste prijs.

Iedere zorgverzekeraar biedt dezelfde dekking in het basispakket. Dit is wettelijk verplicht. Wel heb je dus keuze in de dekking en het eigen risico, dit is wettelijk 385 euro maar je kan kiezen om het te verhogen. Een hoger eigen risico betekent een lagere maandelijkse premie. Maar dat betekent ook dat je zelf meer moet betalen als je een keer zorg nodig hebt. Het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Wanneer je duidelijk hebt welke zorgbehoefte hebt kan je doorgaan naar de volgende stap.

Vergelijken

Deze volgende stap is zorgverzekeringen vergelijken. Door deze online te vergelijken vind je gemakkelijk de beste of goedkoopste optie, afhankelijk van welke wensen jij hebt. Zorgverzekering vergelijken via Poliswijzer.nl is heel simpel. Zo is er een speciale website waar je jouw geboortedatum en de hoogte van je eigen risico in kan vullen. Vervolgens krijg je dan allemaal verschillende opties te zien. Vaak vind je er ook mooie aanbiedingen tussen. Kom je er even niet uit? Dan bieden ze ook deskundig advies van gediplomeerde experts, zo weet je dat je altijd goed geholpen gaat worden.


Tot slot is er ook nog een mogelijkheid om korting te krijgen op de toch al scherpe aanbieding die je bij de vergelijker hebt gevonden. Wanneer je ervoor kiest om je premie van het volledige jaar in een keer betaalt, dan ontvang je een extra korting. De hoogte van deze korting verschilt per maatschappij maar kan je wel een korting tot 3% opleveren. Dit kan je uiteraard alleen doen als je op dat moment het volledige bedrag wel kunt missen. We hopen dat je met behulp van deze tips ook de beste zorgverzekering kunt vinden.

Aanbevolen artikelen