Baby opvoeden

Opvoeden van een baby is een prachtige taak voor iedere vader en moeder. Het geheim van goed ouderschap is eigenlijk heel simpel. Het meest belangrijkste dat je baby nodig heeft is liefde, steun, aanmoediging en begeleiding. Wanneer dat goed zit kan je baby uitgroeien tot een zelfstandig, gelukkig en sociaal persoon. Dan ben je een echte Mama in Control.

Welke opvoedingsstyle?

Er is niet één juiste opvoedingsstijl. De vader en moeder bepalen uiteraard zelf wat je je kind wilt leren en daarmee ontwikkel je met vallen en opstaan ​​je eigen opvoedingsstijl. Ben je streng of houd je van een vrijere aanpak? Geef je de voorkeur aan traditioneel ouderschap of modern ouderschap? Wilt je jouw baby religieus of spiritueel opvoeden? Praat met je partner. Het gaat erom dat jullie er hetzelfde over denken. Het is belangrijk dat jullie als ouders alles onder controle houden, je wil natuurlijk niet meemaken dat je baby wordt vergeten op de creche.

Wat is belangrijk?

Je baby heeft de volgende dingen nodig: zorg, warme aandacht, aanmoediging en kleding, eten en een veilig thuis. Je ondersteunt uw kind en geeft vertrouwen door uw positieve aanmoediging. Vanaf het moment dat je baby geboren is, ondersteun je je baby door contact met hem te maken en in te spelen op zijn of haar behoeften. Als je baby huilt, troost je hem, geef je hem een ​​schone luier als dat nodig is, en je pakt je baby op en schudt hem. Hierdoor ontstaat er een band met elkaar en zal uw kind aan u gehecht zijn. De eerste twee jaar zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ze beïnvloeden het gedrag, het leren, de gezondheid en het welzijn van uw kind. en het latere leven.

Nieuwe dingen leren en ontdekken is goed voor je baby en dit juichen we erg toe. Als ouder kun je de baby hierbij helpen. Moedig je baby aan en zorg voor voldoende leermogelijkheden. Geef hem of haar veel mogelijkheden om te bewegen Ook complimenten geven is erg belangrijk.

Tegen huilen

Tot slot nog wat tips als je baby maar blijft huilen. Hierin is het belangrijk dat je zorgt voor ritme en voorspelbaarheid. Door een voorspelbaar dagritme aan te houden, weet je baby wat er gaat koen, wat vertrouwd aanvoelt. Bijvoorbeeld als je baby eenmaal moe is: hem in bed leggen, slapen, wakker worden, voeden op verzoek, knuffelen, praten, spelen met je baby, hem alleen laten spelen, hem weer in bed leggen als hij moe is. Let goed op de signalen van je baby! Door goed naar je baby te kijken, leer je het dagelijkse ritme van je baby kennen. Hier kun je je schema aanpassen.

Routines helpen het leven van baby’s voorspelbaar te maken en kunnen de kans op huilende baby’s verkleinen. Verander de kleding van je baby bijvoorbeeld altijd op een vaste plek en volg een vast patroon. Je kunt ook elke dag dezelfde routine gebruiken als je naar bed gaat, zoals eerst zingen, knuffelen, maskeren en als laatste de muziekdoos openen.

Ook voldoende rust is erg belangrijk voor baby’s. Zeker in de eerste weken. Als je een kraamcontrole hebt, hoef je de baby niet aan iedereen te geven. Kijk goed naar je baby en probeer in te schatten of de baby nog prettig is om vast te houden. Als je baby tijdens het bezoek in slaap valt, kun je hem laten inslapen zodat hij een slaapritme kan behouden.

Aanbevolen artikelen