Stuur je puber met een glimlach naar school

Vaak krijg je als ouder te horen van je puber dat school saai en stom is. Ze zijn hun bed niet uit te krijgen en hebben het liefst zo kort mogelijke dagen. Vaak om moedeloos van te worden, maar ook wel weer begrijpelijk. Een hele dag wiskunde, geschiedenis en Nederlands zit immers niet iedereen op te wachten. Toch zijn er ook manieren om je puber met een glimlach naar school te sturen en ook nog wat kennis bij te brengen. Dit kan in de vorm van workshops, die vaak gegeven worden door mensen vanaf buiten school. Deze worden vaak door de leerlingen als leuker ervaren dan een ‘’normale’’ les.

Diverse workshops

Er zijn veel verschillende workshops die gegeven kunnen worden op de middelbare school. Kleinkunstig.nl is een voorbeeld van een aanbieder van workshops. Zij bieden meer als 80 workshops aan op het gebied van de 7 kunstdisciplines, dit zijn: Theater, Muziek, Digitale media, Beeldende kunst, Literatuur, Circus en Dans.

Enkele voorbeelden van zulke workshops zijn dan ook djembé, cartoontekenen, game design, graffiti en breakdance. Dit zijn enkele voorbeelden van de workshops die aangeboden kunnen worden ongeacht de groepsgrootte. Alle workshops worden aangeboden door externe professionals die er alles aan doen om de middelbare schoolleerlingen op een prettige wijze kennis te laten maken met zijn/haar vak.

CKV

Culturele en kunstzinnige vorming, ook wel CKV genoemd, is sinds schooljaar 2017-2018 een verplicht examenvak en daarom moeten dus alle leerlingen van de middelbare school dit vak volgen. Een van de manieren om de scholieren les te geven in dit vak is doormiddel van workshops. Met de workshops breng je de leerlingen in contact met de verschillende manieren van kunst. En daarnaast zorgt het ervoor de het creatieve denkvermogen van de leerlingen wordt bevorderd. Daarom gaan CKV en kunstworkshops voor middelbare scholieren goed samen met elkaar.

Aanbevolen artikelen