Sport je slank

Sport je fit

Om een strak, gezond en fit lichaam te creëren moet er toch gesport worden. Helaas komt dat namelijk niet vanzelf aanwaaien. In de gezellige zomermaanden en knusse wintermaanden kan het soms lastig zijn om een strak lichaam te behouden. Je hebt moeilijker gemotiveerd om naar de sportschool te gaan en kiest eerder voor een gezellig terras of lekker relaxed op de bank als het buiten koud en guur is. Met deze do’s and don’ts haal je het meest haalbare uit je workout en train je die extra kilootjes er zo weer af!

De trainingen met een optimaal resultaat voor thuis zijn HIIT trainingen (High Intensity Interval Trainingen). Dit houdt in dat je korte periodes heel intensief sport met hele korte periodes van rust tussendoor. Denk hierbij aan 40 seconden zo snel mogelijk knieheffen. Neem daarna 10 seconden rust ende dan vervolgens de tweede intensieve oefening. Op deze manier wissel je 4 tot 6 oefeningen af. Na één setje van die 4 tot 6 oefeningen neem je een minuut rust en deze set herhaal je een aantal keer (afhankelijk van jouw niveau en basisconditie). Met een HIIT training kun je spierkracht opbouwen, maar je kunt met deze thuistraining ook afvallen. De beste training voor thuis waar je geen apparaten voor nodig hebt.

Maak ook eens gebruik van de trap. Dit is namelijk dé training om thuis te doen, gewoon de trap gebruiken. Je traint met het op en af lopen van de trap echt alle spieren in je benen en billen. Dit is een goede training om je arm- of schouderspieren een dagje rust te geven. Mocht deze training te simpel zijn, dan kun je tijdens de oefeningen in beide handen een gewicht vasthouden. Spierpijn is gegarandeerd.

De squat ie een van de meest populaire oefeningen om thuis uit te voeren. Je voert de squat uit door je voeten iets uit elkaar te zetten en met een rechte rug te hurken tot je bovenbenen evenwijdig zijn aan de grond. Vanuit die positie kom je vervolgens langzaam weer omhoog. De squat is een complexe oefening. Je kunt deze fitness oefening daarom beter eerst zonder gewicht uitvoeren om de techniek goed te beheersen. Vervolgens kan je met gewichten of een halterstang de intensiteit vergroten.

Je core trainen is belangrijk voor je hele lichaam. Een sterke core verbetert niet alleen je algehele houding, maar maakt ook de kans op blessures kleiner. Een populaire oefening voor je core is de plank, die je op de verschillende manieren kunt uitvoeren. Succes gegarandeerd.

Aanbevolen artikelen