Het is zo ver, het is besloten, je gaat scheiden met jouw partner. Dit kan erg vervelend en moeilijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je tot goede afspraken komt en dat het goed voelt voor jou en jouw omgeving zoals je betrokken kinderen. Er komen allemaal verschillende factoren kijken bij het scheiden. Vanaf het afspraken maken over de verdeling van de kinderen naar de financiële en wetgevende aspecten. Het is uiteraard het verstandigst dat jij en jouw partner de benodigde hulp krijgt van verschillende mensen zoals een scheidingsadvocaat of een scheidingsmediator om ervoor te zorgen dat je scheidt zonder enige zorgen.
Financiële aspecten
Om de afspraken zo goed mogelijk te laten verlopen is het nodig om schriftelijke overeenkomsten te hebben. Bij deze schriftelijke overeenkomsten hoort ook de alimentatieberekening en de benodigde documenten hiervan zoals jullie inkomen en toeslagen. Om dit allemaal goed te regelen raden wij aan om gebruik te maken van een scheidingsmediator. Samen met hem of haar en jouw partner maken jullie een echtscheidingsconvenant waarin dus de alimentatie in staat en andere relevante afspraken. Een kinder- en partneralimentatie kan worden berekend en bepaald door experts zoals een scheidingsmediator die deze berekening maken op basis van trema-normen. Wil je niet dat een scheidingsmediator dit voor jou doet? Dan kan je tegenwoordig ook een online tool vinden die voor jou best specifiek deze berekening doet.
Scheidingsmediation
Een scheiding laat een grote stempel achter op jouw emoties en op jouw leven. Het is verstandig om gebruik te maken van een scheidingsmediator. De scheidingsmediator treedt op als neutrale bemiddelaar en begeleidt de dialoog tussen jou en je partner. Op deze manier kan het jou en jouw partner helpen om zonder al te veel obstakels te communiceren. Met de hulp van een bemiddelaar kan in een vlotte dialoog tot een duidelijk akkoord komen. Zoals in de vorige alinea’s gezegd kan deze scheidingsmediator jullie ook op professionele wijze helpen met de alimentatieberekening.