Het grote succes van Bitcoin

Crypto BTC

Iedereen heeft er wel is van gehoord: Bitcoin. Veel mannen praten er over en veel mannen investeren een klein beetje van hun vermogen in Bitcoin, maar tegenwoordig zie je ook steeds meer vrouwen de financiële wereld in stappen om zo hun passieve inkomen te vergroten. Het wordt steeds aantrekkelijker om voor zowel vrouwen als mannen te investeren in cryptomunten. Wat echter veel mensen vergeten is dat er tijdens het investeren in bijvoorbeeld bitcoin je ook veel geld kan verliezen. Er zitten altijd enorme risico’s aan verbonden.

Voordat je investeert in bitcoin moet je weten wat het is. Bitcoin is een volledig digitale en gedecentraliseerde valuta dat is gebouwd op de blockchain hier bevindt versleutelde valuta zich op een groot computernetwerk en deze computers voeren continu versleutelde berekeningen uit, zodat de digitale valuta ongewijzigd blijft en veilig in het netwerk wordt opgeslagen.

Schommelingen

De bitcoin markt is 24 uur per dag en 365 dagen lang per jaar open. Dit betekent dat de bitcoin koers continu aan het bewegen is. Buiten dat het continu aan het bewegen is, heeft de koers van bitcoin ook enorme schommelingen. Je kan bitcoin de ene op de andere dag met duizenden euro’s zien dalen of stijgen.

Door deze enorme schommelingen en bewegingen is het erg moeilijk om te bepalen wanneer het een juist moment is om in te stappen. Er zijn daar een aantal goede strategieën voor. Je kan bijvoorbeeld bitcoin kopen op een relatief goedkoop moment op maandelijkse basis en daarna gebruik maken van DCA. Niemand kan de prijs exact voorspellen en daarom is Dollar Cost Averaging een mooie strategie. Je investeert hier op verschillende momenten om jouw gemiddelde investeringsprijs omlaag te halen.

Zelf aan de slag

Als je er klaar voor bent is het uiteraard ook belangrijk om te weten hoe alles werkt. Je kan tegenwoordig via verschillende manieren een bitcoin wallet aanmaken. Deze wallet is verbonden met de blockchain en is net zoals een bankrekening. Via hier kan je met iDEAL bitcoin kopen door middel van een order op bitcoin. Je kan zelf bepalen hoeveel geld je investeert en dus hoeveel bitcoin jij koopt.

Aanbevolen artikelen