Grote vriendelijke reus

Hond op festival

Honden heb je in alle soorten en maten. Klein, groot, kortharig, langharig… Noem het maar op, er is voor iedereen wel wat wils. Als je gaat kijken voor een hond dan is het wijs om eens te kijken welk formaat bij jou past. Ga je voor groot? Maak dan je borst maar nat, want groot kan ook écht groot worden. Maar dat betekent niet dat een grote hond niet schattig kan zijn.Hierbij de top vijf van de meest schattige grote honden waarmee jij een harige knuffelbeer in huis haalt. 

Akita

De Akita is van origine een grote Japanse hond. Deze Japanner werd voor het eerst gefokt in 1600 en was bedoeld om mee te gaan jagen. De Akita is zeer toegewijd, wie de film Hachi wel eens gezien heeft, weet je hoe toegewijd deze hond kan zijn. Verder is de Akita intelligent, goed gemanierd, actief en nieuwsgierig. Mannetjes kunnen tussen de 40 en 60 kilo worden. 

Grote Zwitserse Sennenhond

Deze hond werd gefokt in Zwitserland om karren voort te trekken. Nu is deze hond uitermate geliefd als familiehond. Het reutje wordt ongeveer 65 kilo.

Engelse Mastiff

Deze goede lobbes is oorspronkelijk gefokt als vechthond voor in de oorlog. Nu is het een zeer liefdevolle hond die ook heel waakzaam is. Ze zijn alleen niet erg dol op vreemden. Deze hond blaft veel dus begin vroeg met de puppy training. De Mastiff kan wel 85 kilo zwaar worden. 

Tibetaanse Mastiff

In Tibet werd deze hond voornamelijk ingezet als waakhond en schaapherder. Deze honden zijn zeer intelligent en hebben een eigen willetje. Dat maakt het wel lastig om mee te trainen dus je moet erg consequent zijn in de opvoeding. Laat de hond dan ook al op vroege leeftijd wennen aan andere honden en mensen. Het reutje weegt rond de 80 kilo. 

Sint Bernard

We kennen deze hond voornamelijk als reddingshond. Dat klopt ook, want al sinds 1600 wordt dit ras als reddingswerker ingezet. De Sint Bernard wordt 80 kilo zwaar. 

Grote vriendelijke reus

Grote hondenrassen zijn vaak het evenbeeld van de Grote Vriendelijke Reus. Flink aan de maat en kalm, maar met sprankelende passie in het leven. Ze zijn zachtaardig en verdraagzaam, maar ook uitstekende wakers, hoeders of speurders. Dat zie je wel terug in bovenstaande top vijf van grote honden. Kijk echter wel of je er plaats voor hebt want deze grote knuffelberen vergen wel wat ruimte in je huis. 

Aanbevolen artikelen