De leukste dobbelspellen die je écht moet kennen

Wil jij graag een nieuw dobbelspel kopen? Dan hebben we in dit artikel wat inspiratie op een rijtje gezet. Het grote voordeel van dobbelspellen is dat ze vaak snel te leren zijn en in kleine doosjes komen. In tegenstelling van een bordspel, heb je weinig materiaal nodig om het te spelen. Perfect voor op vakantie bijvoorbeeld.

Yahtzee

Yahtzee is een van de meest bekende dobbelspellen aller tijden. Het krijgt niet alleen een plaats in deze lijst door deze bekendheid, maar ook omdat het echt een verslavend leuk spel is om te spelen. Het spel balanceert namelijk geluk en vaardigheid. Voor het geval je niet bekend bent met Yahtzee, het draait allemaal om het werpen en opnieuw werpen van vijf dobbelstenen om te proberen bepaalde categorieën af te strepen en de meeste punten te winnen. De strategie is dat je na al het werpen bepaald welke categorie je wilt afstrepen. Tijdens jouw beurt kan je drie keer dobbelen en mag je specifieke dobbelstenen bewaren in plaats van ze opnieuw te dobbelen.

Farkle

Een ander spel op deze lijst is Farkle. Dit spel lijkt een beetje op een vereenvoudigde versie van Yahtzee, waar je opnieuw dobbelstenen gooit om pokercombinaties te raken. Waar Yahtzee echter draait om het beslissen aan welke dobbelstenen je wilt behouden, is dit een element die bij Farkle niet mag worden gebruikt. Bij dit spel moet je namelijk leren om genoeg te nemen met wat je hebt. Tijdens dit spel kan je dobbelstenen verwijderen wanneer je ze wilt behouden. De rest van de dobbelstenen gooi je opnieuw. Mocht je een combinatie scoren met nul punten, dan krijg je puntenaftrek. Je bent dus continu in een strijd met veilige keuzes maken en strijden voor de hoogste punten met een groot risico.

Shut the Box

Dit dobbelspel zit in een mooie houten doos. Het doel is om de genummerde houten latjes te laten zakken zodat jij de doos kan sluiten. Door middel van twee dobbelstenen en de scorekaart kan je dit voor elkaar krijgen. Het is een snel en simpel spel om te leren. Een uitstekend spel om een spelletjesavond mee te beginnen bijvoorbeeld. Voor deze en andere spellen, ga je naar KoningBordspel.nl. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment spellen voor het hele gezin.

Aanbevolen artikelen