Clubhouse – de nieuwste social media hype!

clubhouse-vrwn

Je hebt er vast wel van gehoord de laatste tijd: de app Clubhouse. Deze app is in korte tijd razend populair geworden. Maar wat is het precies en wat kan je ermee? Dat ga ik vandaag uitleggen zodat jij ook zo snel mogelijk een invite kunt ontvangen en mee kan praten!

Wat is Clubhouse?

Om direct met de deur in huis te vallen, op dit moment is Clubhouse er alleen voor iPhone. De Android app is wel vol in ontwikkeling. Nog even geduld voor de Android gebruikers. Clubhouse is een nieuw social media platform speciaal gericht op audio. Binnen Clubhouse heb je verschillende chatrooms gebaseerd op onderwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld sport rooms en wellness rooms. Sommige zijn openbaar en anderen zijn privé. In de openbare ruimtes kan iedereen joinen om mee te luisteren naar het gesprek. Wanneer je zo’n gesprek joint ben je ‘publiek’. Je kunt vervolgens je digitale hand opsteken en zo kan je zelf ook actief meepraten in het gesprek. Op deze manier blijven de gesprekken overzichtelijk en kan niet iedereen door elkaar heen praten.

Waarom is de app zo populair?

De eerste rede voor deze populariteit is dat veel bekende Amerikanen het gingen gebruiken. Van Drake tot aan Oprah, ze gebruiken allemaal Clubhouse.
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Nederland nog steeds in lockdown zit. Mensen kunnen nergens heen en de avondklok wordt ook telkens verlengd. Waar je normaal met een groepje vriendinnen in de sportkantine van alles en nog wat zou bespreken, kan dat nu door de maatregelen niet. Dit vraagt om nieuwe alternatieven. Dat alternatief hebben veel mensen nu gevonden in Clubhouse, hier kan je lekker met wat vrienden praten over van alles en nog wat maar ook serieuze gesprekken bijwonen. Zo onderhoud je toch je sociale contacten midden in de lockdown.

Hoe doe ik mee?

Nu weet je wat je er mee kan en hoe het werkt, maar hoe kan je meedoen? Clubhouse is vrij exclusief, om mee te kunnen doen met je een invite ontvangen. Elk lid mag twee invites uitdelen, die zal je dus moeten regelen! Ook heb je nu nog een iPhone nodig. Ben je nog op zoek naar een nieuwe telefoon dan kan je het beste een kijkje nemen op www.dealmobiel.nl Daar vind je de beste deals voor jouw nieuwe telefoon.

Aanbevolen artikelen