Aandachtspunten als je een tattoo wilt laten verwijderen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een tattoo wilt laten verwijderen. Bijvoorbeeld omdat de afbeelding of tekst niet meer bij je past of omdat deze niet mooi meer is. Het kan ook gebeuren dat een tattoo niet wenselijk is door je werk of dat je er gewoon genoeg van hebt. Je kunt er dan voor kiezen om je tattoo te laten verwijderen. Het verwijderen gebeurt door het bewerken van de huid met een laser. Hierdoor zal de inkt afgebroken worden en vervolgens door het lichaam afgevoerd worden. Er zijn echter een aantal aandachtspunten waar je aan moet denken als je je tattoo wilt laten weghalen. We bespreken ze hieronder.

Aandachtspunten

Als je je tattoo wilt laten verwijderen moet je op zoek naar iemand die hier ervaring mee heeft. Het is niet verstandig om dit te laten doen bij iemand die hier geen verstand van heeft. Het is namelijk een specifieke behandeling en hoe meer ervaring de professional heeft hoe beter de voorlichting en het eindresultaat.

De professional moet je op de hoogte brengen van de mogelijkheden, de kosten, de duur van de behandelingen en hoeveel behandelingen er nodig zijn om de tattoo te verwijderen. Dit is afhankelijk van hoe groot je tattoo is, hoe dik de lijnen zijn en van het kleurgebruik. Gemiddeld zijn er 10 behandelingen voor nodig en na iedere behandeling is het nodig om te wachten tot de huid weer hersteld is voordat de volgende behandeling plaats kan vinden.

Ook moet je je laten voorlichten over de voorbereiding op deze behandeling. Veel professionals raden aan om de huid in de weken voor de behandelingen niet bloot te stellen aan zonlicht. Dit kun je doen door kleding te dragen die je tattoo te allen tijde bedekt of door een zonnebrandcrème met factor 50 te gebruiken. Sommigen willen deze behandelingen daarom alleen in de winterperiode uitvoeren om problemen en ongemak te voorkomen.

Na de behandeling zul je je huid goed moeten verzorgen. Het is verstandig om je vooraf te laten vertellen wat er van je verwacht wordt op dit gebied. Vaak zul je de huid moeten insmeren met een speciale crème. Dit kan lastig zijn als de tattoo op een plek zit waar je zelf niet goed bij kunt zoals je schouderblad, maar het is een belangrijke stap in het proces en zal voor het beste eindresultaat zorgen. 

Tip: Tattoo laten verwijderen?

Dé specialist in Rotterdam met resultaat- en prijsgarantie.

Er zijn bepaalde omstandigheden waarbij het laten verwijderen van een tattoo ten zeerste wordt afgeraden. Zo is het onduidelijk of het verwijderen van een tattoo tijdens de zwangerschap gevolgen heeft voor de foetus. Dat geldt ook voor de periode van borstvoeding geven. De meeste professionals zullen je aanraden om te wachten totdat je gestopt bent het geven van borstvoeding.

Conclusie

Het laten verwijderen van een tattoo vergt niet minder voorbereiding dan dat het laten zetten was. Met de aandachtspunten die we in dit artikel hebben genoemd weet je waar je op moet letten en kun je beginnen aan dit proces.

Aanbevolen artikelen