Wat eten we vanavond?

Mamaaaa, wat eten we vanavond?? Die vraag krijg ik bijna iedere dag van mijn kinderen, en mijn man kan er trouwens ook wat van. Iedere week hetzelfde eten word je op een gegeven moment ook moe van, maar toch is het lastig om telkens iets nieuws te verzinnen. Gelukkig heb ik de website kookpraatjes ontdekt. Daar vind je iedere dag inspiratie over wat je kunt eten. Echt leuk om nieuwe dingen uit te proberen!

Recepten

Zoals ik al zei kan je veel inspiratie voor het avondeten vinden. Zo heb ik gister voor het eerst een frisse rucola salade gemaakt. Het was super warm gisteren dus ik had geen zin in iets warms. De citrusvruchten zorgden voor een erg frisse salade waar het hele gezin van gesmuld heeft. De salade was ook nog eens gemakkelijk en snel klaar, ideaal dus.

Een van mijn favoriete diner gerechten dat ik ontdekt heb is paddenstoelen risotto. Dit is een recept van de bekende kok Jamie Oliver. In deze video kan je zien hoe hij het heerlijke gerecht bereidt.

Inspiratie voor het diner is niet het enige wat je kunt vinden op kookpraatjes. Je vindt ook veel verschillende ontbijt en lunch gerechten. Ik at altijd boterhammen als lunch omdat ik dat makkelijk vond, ook om mee te nemen. Maar de lunch recepten hebben echt mijn ogen geopend. Heerlijke tosti’s, soep en zelfs gezonde pizza’s. Allemaal dingen die ik tegenwoordig ook maak voor lunch in plaats van een boterham met kaas.

Bestellen

Een andere optie als je niet weet wat je die dag gaat eten zou zijn eten bestellen. Het voordeel hiervan is dat je geen tijd kwijt bent aan koken, maar toch ben ik er niet zo’n grote fan van. Als je voor jezelf kookt, heb je controle over wat er aan het gerecht wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld hoeveel suiker, hoeveel zout en hoeveel vet. Dit is het grootste voordeel ten opzichte van eten bestellen. De voedingsindustrie strooit rijkelijk met zout en suiker en gebruikt veel toevoegingen. Zelfgemaakte gerechten smaken puurder. Ook is zelf koken een stuk goedkoper dan bestellen. Laten we zeggen dat je een boerenomelet maakt met een zak voorgesneden groenten en een zak “boerenomeletmix”. Dit kost je – op de eieren na – al snel 2,50 euro. Snijd zelf de prei en paprika, en voeg wat kruiden toe aan de omelet, dat is veel goedkoper.

Ook geestelijk heeft zelf koken zo zijn voordelen. Tijdens het koken kom je tot rust en kan je je volledig focussen op het koken. Het wordt daardoor ook ingezet voor therapie. Ook houdt koken je geest gezond en is het een soort van mindfulness. Hoe dat werkt? ”Wanneer je je bewust bent van de ingrediënten en de manier waarop ze de keukentafel bereiken, ben je minder bezig met piekeren en kleine irritaties. Mindfulness helpt ook om stress te verminderen en bevordert de levenslust.” dat zegt een therapeut.

Conclusie

Je weet nu wat de voordelen zijn van zelf koken. Ook weet je nu waar je terecht kunt als je een keer niet weet wat je moet bereiden. Zoals je hebt kunnen lezen heeft zelf koken veel meer voordelen dan eten bestellen. Met deze gedachte moet jij zelf de keuze maken wat je wil doen. Natuurlijk is op zijn tijd een keertje bestellen geen enkel probleem.

Aanbevolen artikelen