Wat eten we vanavond? Probeer couscous!

Heb je nog geen idee wat je vanavond moet gaan eten? Kies dan een keer een gerecht met couscous. Wist je dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn met couscous? Op die manier is er altijd wel iets wat bij jou in de smaak zal vallen. Wat je allemaal met deze couscous kunt doen lees je in onderstaand artikel.

Wat is couscous?

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit korreltjes gemaakt van tarwemeel en water. Veel couscous wordt gemaakt van tarwebloem waarin de graanvezels eruit zijn gehaald. Dat is niet erg gezond. Couscous met genoeg graanvezels, zoals de volkoren variant, past in de schijf van 5 en is dus best gezond. Volkoren couscous bevat koolhydraten en vezels, vitamines en mineralen. Er kan een goede en gezonde maaltijd gebouwd worden van volkoren couscous. De productie van couscous heeft weinig impact op het klimaat. Er is zelfs biologische couscous verkrijgbaar onder het EKO-keurmerk.

In de meeste Arabische landen is couscous net zoiets als paella voor Spanje, en stamppot voor Nederlanders. Couscous is een van de lievelingsgerechten in Noord-Afrika. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van cousous in de Marokkaanse stad Marrakesh, in Marokko wordt het daarom ook standaard op vrijdag gegeten door moslims.

Wat kan je allemaal met couscous?

Het meest populair zijn couscous gerechten met kip. Op de site van Lassie vind je 3 heerlijke couscous gerechten met kip. Dit zijn: snelle kip met ras el hanout en couscous, kiptajine met couscous en Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen. Gezond en lekker snel klaar. Tevens vind je er echte Marokkanse couscous gerechten. Ben je vegetarisch? Geen probleem. Er zijn ook genoeg gerechten zonder vlees te vinden. Uiteraard ook geschikt voor de mensen die een dagje geen vlees willen eten of meer groente willen eten. De gerechten bevatten onder anderen peulvruchten, zuivel, noten en bietjes. Wil je couscous dus een kans geven vanavond? Neem dan zeker even een kijkje om inspiratie op te doen voor jouw favoriete gerecht.

Aanbevolen artikelen