Waarom mannen minder groente eten dan vrouwen

pexels-photo-142520

Vrouwen zie je vaker lopen met een stuk fruit of salades bestellen in restaurants dan mannen. In. Vrouwen eten meer en liever groente dan mannen. Verschillende onderzoeken hebben dit aangetoond. Mannen hebben over het algemeen meer moeite om aan hun dagelijkse groente- en fruitbehoefte te voldoen dan vrouwen. Wetenschappers van Kent State University in Ohio hebben nu ontdekt waarom dit het geval is.

Geloof in gezondheid

Uit een onderzoek gehouden onder 3400 respondenten bleek dat mannen simpelweg niet overtuigd zijn van het nut van veel groente en fruit eten. Vrouwen geloven eerder dat je er beter uit zult zien en langer zult leven door meer fruit en groenten te eten. Het is de houding ten opzichte van het eten wat bepalend is voor je gedrag en dus de hoeveelheid groente en fruit die je eet. Als je er positief tegenover staat en gelooft dat het beter voor je is, dan ga je het ook meer en liever eten.

De druk van vrienden

Vrouwen geloven eerder in de positieve effecten van groenten en fruit, wat erop wijst dat vrouwen meer geneigd zijn om gezonde tussendoortjes te eten, terwijl hun mannelijke vrienden fastfood eten. Mannen laten in zo’n geval de worteltje en appeltjes eerder links liggen en bestellen – net als hun vrienden – een vette snack.  Om mannen aan te moedigen meer fruit en groenten te eten, moeten ze zich meer bewust zijn van de voordelen voor de gezondheid.

Aanbevolen artikelen