Hip uit eten

uit-eten-vrwn

Noem een activiteit voor een gegarandeerde geslaagde avond met vriendinnen en menig vrouw zal zeggen een avondje gezellig met elkaar uit eten. Wat zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan fijn bijpraten onder het genot van een lekker hapje en drankje. Hierbij leuke Instagram waardige hotspots! 

Streetfood Club 

Deze ultra hippe hotspot is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest geliefde restaurants van Utrecht. Het kleurrijke en extravagante interieur is een werkelijk een meer dan beeldig met smaragdgroene muren vol bloemenprints en roze fluwelen stoelen waar je heerlijk op kunt loungen. Het is moeilijk om een keuze te maken uit de meest verrukkelijke gerechten die op de kaart prijken. De Streedfood Club serveert namelijk de lekkerste sushi, dumplings en zoete aardappelfrietjes met rendang. En dit is nog maar een kleine greep uit de uitgebreide menukaart. Reden genoeg om daar vaker terug te komen. 

Jacky Brown

Dit leuke restaurant in Amersfoort is al een paar jaar een van de hipste hotspots van de stad. Hier voel je je gelijk thuis tussen de urban style geschilderde muren met jaren zeventig vibes. Ze schenken er heerlijke cocktails waar je tot laat in de avond met je vriendinnen van kunt genieten. Maar ook de menukaart is een pareltje met gerechten van over de hele wereld. Van een Italiaanse risotto tot aan een Argentijnse biefstuk met chimichurri, het wordt nog moeilijk kiezen. 

Pesca

Pesca serveert vis, maar dan zonder opsmuk. Lange tafels domineren de inrichting en je schuift gezellig bij elkaar aan, nu uiteraard met gepaste afstand. Het concept is als volgt. Je gaat eerst naar de vismarkt waar je zelf jouw vis uitkiest met eventuele bijgerechten. Pesca wil verspilling tegengaan dus naarmate de avond vordert gaat de prijs van het wisselende visaanbod omlaag. De gegrilde zeebaars is een van hun signature dishes en wordt alleen met een beetje zout bestrooit. Puur en simpel. Maar ook de andere visgerechten zijn het proberen waard. 

Black Smoke

Als je in Rotterdam bent moet je zeker restaurant Black Smoke niet overslaan. Het restaurant is gevestigd in de monumentale Van Nelle fabriek en beslaat ruim 1.100 vierkante meter. Het is daarmee dan ook het grootste open vuur restaurant van Nederland. Bij Black smoke komen de bbq masters samen om voor jou en je vriendinnen de lekkerste bbq gerechten te bereiden die uit alle windstreken vandaan komen. Spectaculair is ook de chefs table met uitzicht op dat deel van de vurige keuken waar je het vlees gegrild ziet worden op de hete parilla’s. 

Aanbevolen artikelen