Surfen razend populair

Surfen is een sport die vaak geassocieerd wordt met meters hoge golven, witte stranden, tropische temperaturen en jongens met lang haar en een haaientandketting. Echter is dit een beeld dat gecreëerd is door films waar in de praktijk weinig van klopt. De surfsport is tegenwoordig toegankelijk voor iedereen en overal, ook hier in Nederland. Tevens zijn er allerlei verschillende soorten van surf, denk aan kitesurfen, windsurfen, suppen, wingsurf en wakeboarden. Wat je allemaal kan doen een middagje op het water, hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Suppen

Een van de sporten die onwijs populair is geworden afgelopen tijd is Suppen. Dit komt omdat het een laagdrempelige sport is waarbij ervaring of kennis niet noodzakelijk is voor plezier. Het concept van Suppen is simpel, je gaat op het supboard staan en je stuwt jezelf als het ware voorruit met een peddel. Hierdoor ben je vrij in de intensiviteit van de activiteit. Ontspan je volledig en ontdek de mooiste plekken vanaf het water, of maak er een workout van. De keuze is aan jou! Een voordeel is dat alle benodigdheden zoals een peddel of een supboard gemakkelijk online te bestellen zijn.

Wakeboarden

Hou je van meer uitdaging? Dan is misschien wakeboarden wel wat voor jou! Dit is een sport met meer snelheid, intensiteit en stunts. Bij wakeboarden zit je vaak vast aan een boot die jou doormiddel van een touw naar voren trekt. Door de golven die de boot produceert met de motor, kan de persoon op het wakeboard achter de boot springen over deze golven en stunts uitvoeren. Anders dan bij Suppen, is bij de wakeboardsport wel enige techniek en ervaring vereist. Maar dit is gemakkelijk op te doen door het volgen van lessen. Ook een wakeboard en alle andere benodigdheden voor de uitdagende sport, zijn gemakkelijk online te bestellen.

Aanbevolen artikelen