Lekker thuis trainen en werken aan je gewicht

Thuis werken aan je conditie en je gewicht kan voor jou een goede keuze zijn als je niet houdt van de sportschool, van buiten sporten of door jouw situatie gewoonweg liever thuis sport. Gelukkig zijn er voor de thuissporter tal van mogelijkheden.

Fitness apparatuur voor thuis

Veel gebruikte fitness apparatuur voor thuis is de cardio apparatuur. Je traint je spieren (benen, armen, romp), je verhoogt je hartslag en je verbrandt calorieën vanwege de duur van de oefening. Met cardio training werk je aan je uithoudingsvermogen en train je relatief lang per keer. Denk aan trainen op een loopband, een crosstrainer, een roeitrainer en een hometrainer. Naast cardio apparaten zijn er tal van oefeningen om intensief en gericht aan je spierkracht te werken van bijvoorbeeld je buikspieren, beenspieren, bilspieren en je rompspieren. Populaire oefeningen waarbij je vaak meerdere spiergroepen tegelijk aanpakt zijn de squats en lunges die je zwaarder kunt maken door te werken met gewichten (dumbbells) of een “kettlebell”. Andere effectieve oefeningen zijn burpees, superman en push-ups. Ook kun je gebruik maken van complete fitnesstoestellen als een krachtstation voor je training. Het resultaat van krachttraining is een betere “shape” en een betere stofwisseling.

HIIT it!

Workout tips om sneller af te vallen zijn trainingen waarbij je de voordelen van cardiotraining en die van krachttraining combineert. HIIT is de afkorting van High Intensity Interval training. Je wisselt hierbij perioden van hoge intensiteit af met lage intensiteit en dat met verschillende oefeningen. HIIT kun je toepassen op vele vormen van sport. Het is efficiënt qua tijd en je werkt tegelijkertijd aan je kracht en conditie. Met de links onderaan dit artikel zie je tal van oefeningen en workout tips om sneller af te vallen.

Anders niets?

Mocht het zo zijn dat je niet warm loopt voor sporten en je wilt wel werken aan je gewicht dan is er goed nieuws! Een heel leuk alternatief is dansen! Door intensief te dansen verbrand je ook heel veel calorieën en het geldt als een heel veelzijdige workout. Denk aan Zumba als je gaat voor temperamentvol of gospel als je vol optimisme en kracht wilt swingen en afvallen.

Aanbevolen artikelen