Wintertrends 2020

Winter fashion 2020

Verheug jij je ook altijd weer op de herfst en winter? Misschien niet zo zeer vanwege de kou en regen die toch vaak aanwezig zijn deze seizoenen. Nee, er is een andere reden. Een nieuw seizoen betekent namelijk ook een nieuwe garderobe. Weg met de fladderende zomerjurken en de korte broek! We kiezen dit seizoen voor warme breisels en comfortabele stoffen. Wat zijn nu precies de trends voor aankomende herfst/winter seizoen?

Tie Dye

We zagen het begin dit jaar al voorbij komen: de tie die trend maakte zijn comeback in de klerenkast. Tie die was booming in de jaren zeventig en menig shirt en spijkerbroek kreeg een tie die look aangemeten. Werd tie dye in de jaren zeventig voornamelijk gedragen door hippies, anno 2020 is deze trend chique en stijlvol. Modehuis Dior heeft verschillende items in tie dye in haar collectie opgenomen.

Fashion statement

Prachtige tassen in tie dye print en donkere jeans met kleurrijke tie dye patronen sierden de catwalk. Ook zagen we lange zwierige rokken en elegante blazers collectie domineren. Het leuke van deze trend is dat je het gemakkelijk zelf kunt maken. Transformeer met een tube textielverf jouw shirt, broek of colbert tot een ware fashion statement. 

Modetrends 

Het is geen geheim dat de mode aan trends onderhevig is. Er zijn echter enkele trends die het een paar seizoenen achter elkaar volhouden en die keer op keer meegenomen worden naar een nieuw seizoen. Zo zien we de zogenaamde power coat en boxy blazer opnieuw deze herfst/winter voorbij komen. Lange jassen en colberts met vierkante schouders die je veel volume geven. Oversized volume is ook weer de trend zowel in je kleding als in de tas.

Klassiek en casual

Verder zien we veel zwart, wit en camel kleuren. Het bekende streepjesmotief mag ook dit seizoen niet in je kledingkast ontbreken. Voor de vrouwen die zweren bij de hoge taille broek is er goed nieuws. Deze trend is wederom here to stay. Met een coltrui erop ben je klassiek en toch casual gekleed. Ideaal voor een zakelijke afspraak zonder afbreuk te doen aan stijl. Nog zo’n trend die veelal op de catwalk gespot werd is een monochrome outfit. Dat wil zeggen dat je van top tot teen in dezelfde kleur gekleed gaat. Ook een koord ter vervanging van een ceintuur blijft een trend het komende seizoen. Laat je inspireren!

Aanbevolen artikelen