Ideale wasadvies voor je BH’s

Lingerie

Niemand wil na het wassen van haar mooie BH erachter komen dat de BH is verkleurd of vervormd. Niet alleen kan het verkeerd wassen van BH’s schadelijk zijn voor de lingerie zelf. Het kan ook gevolgen hebben voor jouw wasmachine. Dat kan een duur grapje worden dus! In samenwerking met Annadiva Lingerie hebben wij tips opgesteld om jouw BH zo optimaal mogelijk te wassen. Zodat jij jouw BH zo lang mogelijk mooi kunt houden!

Het is superbelangrijk je BH’s met zorg te wassen. Wanneer je een beugel BH bijvoorbeeld onzorgvuldig wast, kan de beugel losraken of zelfs breken! Wanneer een beugel breekt biedt jouw BH niet meer de steun die het zou moeten bieden, super zonde. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw favoriete lingerie is het belangrijk de BH’s op een zorgvuldige manier te wassen.

Check de wasvoorschriften

Onze eerste en zeer belangrijke tip: bekijk voordat je gaat wassen de wasvoorschriften in het labeltje van jouw BH. Wie weet heb jij wel een BH die extra verzorging nodig heeft. Controleer hierna of jouw BH mogelijk is versierd met accessoires die eraf gehaald kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een prachtige extra ketting rond de halslijn. Hiermee voorkom je dat jouw BH beschadigd, maar hiermee voorkom je ook dat eventuele andere kledingstukken en zelfs jouw wasmachine worden beschadigd.

Sorteer op kleur

Kleur is natuurlijk ook van belang. Je wil jouw BH in de meest optimale kleur behouden. Het is daarom belangrijk om je BH’s op kleur te wassen. Was bijvoorbeeld je witte BH’s met andere witte kleding om de kleur zo min mogelijk aan te tasten.

Voorkom schade

De haakjes van jouw BH kunnen andere kledingstukken mogelijk schaden. Wij raden het daarom aan om het BH-bandje te sluiten voordat deze gewassen wordt. Een andere must do is het gebruiken van een waszakje. Hierdoor beperkt je mogelijke schade aan de BH en eventuele andere kleding in de wasmachine. Mocht er bijvoorbeeld een haakje toch nog open zijn, dan beperkt een waszakje de mogelijke schade!

Ook raden wij een wasprogramma voor de fijne was aan. Dit programma heeft namelijk vrijwel altijd een temperatuur van maximaal 30 graden. Stop je BH trouwens never nooit in de droger! Wanneer je een BH in de droger doet wordt deze slap door de hitte. Strijken is dus ook een no go. Laat je BH’s het liefst liggend drogen, zodat de optimale vorm kan worden behouden. Ook is het gebruik van wasmiddel af te raden. Wasmiddel maakt de vezels van de BH slap waardoor deze zijn stevigheid kan verliezen.

Was je BH het liefst met de hand

Het allerbeste is jouw BH met de hand te wassen. Vul een teiltje met warm water van maximaal 30 graden. Voeg hier wat wasmiddel of groene zeep aan toe en laat tien tot vijftien minuten weken. Wrijf niet! Wanneer je gaat wrijven dan wrijf je het vuil eigenlijk alleen maar meer in de BH. Weken is dus écht voldoende! Spoel je BH na het weken af met koud water en laat je BH’s vervolgens liggend (met de cup naar boven) drogen. Wring je BH vooral niet uit, dit kan schadelijk zijn voor de beugel en cup.

Take care of your dearest. Take care of your lingerie!

Aanbevolen artikelen