Goedkoop shoppen doe je zo: 4 budgettips

Misschien vind je het leuk om een ​​dagje te shoppen, maar je portemonnee vindt het misschien niet zo leuk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zo goedkoop mogelijk te winkelen. Want dat koopje voelt extra goed wanneer je er niet al te veel geld voor neer hoeft te leggen, toch?

Tip 1. Online winkelen

Kortingen vind je vaker in online winkels dan in fysieke winkels. Dus heb je een mooie broek of trui in de winkel zien hangen? Check eerst de kosten daar online. Dit kan je veel geld besparen, en je hebt nog steeds de kleding die je echt wilt, maar nu is het veel goedkoper. Shop je liever in fysieke winkels, ga dan tijdens de actieperiode. Elk jaar zijn er twee belangrijke verkoopevenementen, namelijk het einde van de zomer en het begin van het nieuwe jaar.

Tip 2. Vergelijk prijzen

 Stel aankoop uit, maar kijk eerst op andere websites. Het kan zomaar zijn dat een andere winkel dezelfde tas verkoopt, maar tegen een andere prijs. Soms betaal je ook voor de naam van de winkel, terwijl minder bekende webwinkels dat niet doen. U kunt ook online kortingscodes opzoeken. Soms kun je deze gemakkelijk vinden, en kun je zonder veel moeite extra kortingen krijgen!

Tips 3. Koop buiten het seizoen

De dag na Kerstmis zie je in elke winkel dat alle kerstspullen flink in de aanbieding zijn. Logisch, want kerst is net voorbij en de winkels moeten van deze spullen af. Zo werkt dat natuurlijk ook met kleding. Voor een winkel is het niet rendabel om in de winter topjes en rokjes te verkopen, dus gaan deze in de verkoop wanneer het weer kouder wordt. Dat is dus hét moment om flink in te slaan en leuke kleding te kopen

Tip 4. Winkelen bij Outlets

Ga eens naar een outlet. Hier vind je wat oudere collecties, waardoor op bijna alles korting zit. Zelfs bij dure, luxe merken kun jij voordelig leuke dingen scoren. Deze outletwinkels vind je vaak in een outlet winkelcentrum die over heel Nederland verdeeld zitten. Trommel dus een vriendin op en ga een dagje voordelig shoppen!

Aanbevolen artikelen